A Szent Péter-bazilikában csendült fel a Székely himnusz

A felcsíki plébániák 400 tagú közös kórusa hétfőn a Szent Péter-bazilikában énekelt a Magyarok Nagyasszonya ünnepe alkalmából tartott magyar misén.

A mise megemlékezett a csíkszentdomokosi születésű Márton Áron püspöki kinevezésének 80. évfordulójáról is, akinek boldoggá avatási eljárása folyamatban van a Vatikánban. A Balánbánya, Csíkszentdomokos, Csíkdánfalva, Csíkmadaras, Göröcsfalva-Rákos-Vacsárcsi, Madéfalva, Csíkcsicsó, Csíktaploca, Csíkszereda, Csíkdelne-Csíkpálfalva, Csíkborzsova-Csíkszentmiklós, Szépvíz, Gyimesfelsőlok és Gyimesközéplok képviseletében érkezett kórustagok Ferenc pápa általános audienciáján is részt vesznek.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.
Válaszok

Hamar kijavították a “székely hímnusz”-t himnuszra …….anélkül,hogy elnézést kérjenek a székelyektől ,anélkül,hogy kidobják a rádiótól azt a munkatársat,aki nem tud helyesen írni,beszélni magyarul!A himnusz szavunkat sem tudják leírni helyesen,sohasem hallható a himnusz a közszolgálati rádióban a Székelyföld hangján!…..Helyette mindenféle idegen nyelvű töltelékzene-dalt közvetítenek naponta több órában!
Sohasem válaszolnak a reklamációkra,azt sem lehet tudni ki olvassa el,ha elolvassa az üzeneteket!
Parászkával értenek szót ,nem a székelyekkel!

    A hibát javítottuk, ahogy észrevettük, de nem hinnénk, hogy ezért bárkit ki kellene rúgni. Majd amikor ön igazgatja a rádiót, eldöntheti, hogy kit tart meg és kit kibocsát el. Addig is szívesen fogadjuk véleményét, de a folyamatos személyeskedésre nem fogunk válaszolni. Szép napot!

Nem az első hiba volt a “hímnusz”!Közpénzből fizetett rádiónál dolgoznak,a közpénz fizetői elvárják,hogy helyesen írjanak.A fenti válaszában is van hiba : “kit kibocsát el” !!!!!!!!Ezt hol tanulta?A hal a fejétől büdösödik a rádiónál is !

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink