A Szenátus megakadályozta Titus Corlatean kiadását az igazságszolgáltatásnak

Nem járult hozzá a Szenátus ahhoz, hogy a Korrupcióellenes Ügyészség bűnvádi eljárást indítson Titus Corlatean szenátor, volt külügyminiszter ellen, akit hivatali visszaéléssel és a választójog gyakorlásának akadályozásával gyanúsítanak.

A tegnap délutáni titkos szavazáson a szenátorok közül 26-an támogatták, 92-en ellenezték társuk kiadását az igazságszolgáltatásnak. A Szociáldemokrata Párt köré szerveződött parlamenti többség annak ellenére akadályozta meg a volt külügyminiszter ellen kezdeményezett eljárást, hogy Klaus Johannis a szavazás előtt felszólította a Felsőházat: ne akadályozza az igazságszolgáltatás munkáját!

A vádhatóság azt állítja a szociáldemokrata politikusról, hogy a 2014-es elnökválasztáson külügyminiszterként a külföldi szavazás rossz megszervezésével szándékosan akadályozta a hagyományosan jobbra húzó külföldön élő román állampolgárok voksolását, hogy ezzel saját pártja államfőjelöltje, Victor Ponta akkori kormányfő megválasztásának esélyeit növelje a jobboldal jelöltjével, Klaus Johannisszal szemben.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink