A Székelyföldi Önkormányzati Tanács bocsánatkérésre szólította fel a kormányfőt

A Székelyföldi Önkormányzati Tanács bocsánatkérésre szólította fel Mihai Tudose miniszterelnököt, aki barbár módon, akasztással fenyegette azokat a személyeket, akik kiteszik a székely zászlót.

A több ezer székelyföldi választott tisztségviselő – megyeitanács-elnökök, polgármesterek, megyei és helyi tanácsosok – nevében megfogalmazott állásfoglalásban Antal Árpád a Székelyföldi Önkormányzati Tanács elnöke leszögezi: a magyar közöséggel szembeni vérlázító provokációnak tartják a román miniszterelnök nyilatkozatát, miszerint „akik kiteszik a székely zászlót, mellette fognak lógni.”

„Románia miniszterelnöke nem fenyegetheti a székely zászlót magukénak érző székely embereket akasztással, súlyos, bántó és fenyegető kijelentése nem maradhat következmények nélkül”, fogalmazta meg közleményében a Székelyföldi Önkormányzati Tanács. Felszólítják Mihai Tudose miniszterelnököt, hogy kérjen bocsánatot a méltóságukban megbántott és fizikai mivoltukban megfenyegetett székelyföldi emberektől. Mindenhol Európában távoznia kellene egy ilyen nyilatkozat után, írják.

Az Antal Árpád által jegyzett állásfoglalás leszögezi: a miniszterelnök nyilatkozatát a nemzetközi közvélemény elé tárják, hogy rávilágítson arra, hogy a román állam fizikai megsemmisítéssel fenyegeti azokat, akik nemzeti és regionális identitásuk kifejezését saját szimbólumaikkal fontosnak tartják.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink