A Sepsi OSK vezetősége elvárja, hogy a hivatalos szervek példát statuáljanak a magyarellenesség ügyében

A Sepsi OSK focicsapat vezetősége elvárja a hivatalos szervektől, hogy példát statuáljanak a voluntari-i stadionban tapasztalt magyarellenes megnyilvánulások ügyében, nyilatkozta híradónk érdeklődésére Csinta Samu klubelnök.

A sepsiszentgyörgyi klub elnöke rámutatott: egyelőre nem terveznek semmilyen lépést tenni, mivel a Sepsi OSK és Bukaresti Juventus elleni mérkőzés megfigyelője ígéretéhez híven jelentette az incidenst a Hivatásos Labdarúgó Ligának. Ugyanakkor a Labdarúgó Liga és a Román Labdarúgó Szövetség is közleményben ítélte el a történteket.

„Megvárjuk míg a hivatalos szervek saját hatáskörben végigcsinálják az eljárást. Ha viszont ejnye-bejnyével lezárják az ügyet és megpróbálják inkább elhallgatni az esetet akkor mi sem fogunk hallgatni. Elvárjuk, hogy példát statuáljanak”, nyilatkozta Csinta Samu.

Mint ismert a Sepsi OSK az alsóházi rájátszás negyedik fordulójában volt a Bukaresti Juventus vendége. A csapatok bemelegítésének idején a stadion hangszóróiból egy célzottan magyarellenes, vulgáris szövegű román dalparódia szólalt meg. Az Országos Diszkriminációellenes Tanács elnöke, Asztalos Csaba emlékeztetett, hogy nem az első alkalom, hogy a Sepsi OSK-t etnikai alapon támadják. Hozzátette, az általa vezetett intézmény egyelőre nem indít eljárást az ügyben, hanem megvárják a Román Labdarúgó Szövetség és a Román Labdarúgó Liga döntését.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink