A Sepsi OSK megelégelte a magyarellenességet

A Sepsi OSK labdarugóklub nem tűri tovább a lelátókon tapasztalt magyarellenességet – erre vonatkozó állsáfoglalást tettek közzé.

Diószegi László a sepsiszentgyörgyi labdarugóklub főtámogatója a csapat vezetősége nevében tett közzé egy állásfoglalást, miszerint nem tűrhetik tovább, hogy egy sporteseményt gyűlöletkeltésre használjanak fel. Leszögezi: a következőkben „határozottan fellépnek” minden sportszerűtlen, rasszista és idegengyűlölő megnyilvánulással szemben.

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt

Fotó: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt

Diószegi László többek között a csapat legutóbbi mérkőzésére utalt, amelyen a Sepsi OSK a FCSB együttesét fogadta és a bukaresti szurkolók hatalmas transzparenssel érkeztek, amelyen azt írta – idézem – „Nektek Románia nem az otthonotok. Menjetek innen!”

Diószegi László leszögezte: számukra teljesen elfogadhatatlan ez a magatartás, a továbbiakban nem tűrnek meg ehhez hasonlót, és minden esetben határozottan reagálnak majd.

Az ügy kapcsán Răzvan Burleanu, a Román Labdarúgó Szövetség elnöke bejelentette, hogy az év végéig kidolgoznak egy magatartási kódexet, amely büntetést szab ki mindazoknak, akik diszkriminatív, rasszista vagy idegengyűlölő kijelentéseket tesznek. Cristian Jura a Diszkriminációellenes Tanács vezetőségi tagja rámutatott: azóta szaporodtak el a stadionokban az idegengyűlölő megnyilvánulások, amióta a zömmel magyarokból álló szurkolótáborral rendelkező Sepsi OSK bejutott az I. ligába.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink