A Sargentini jelentést elemeztük

Winkler Gyula, Európai Parlamenti képviselő szerint az úgynevezett Sargentini – jelentésről szóló voks tétje nem a szavazásnak az egyszerű többséggel, hanem a kétharmados többséggel való elvesztése.

Az egyetlen téma, ami évek óta megosztja az Európai Parlamentet, az a migráció, a bevándorlás kérdése és az, hogy hogyan kell erre a kérdésre az Európai Uniónak válaszolnia: a határok megerősítésével, a bevándorlók jogi helyzetének a tisztázásával, vagy pedig egy befogadóbb attitűddel – nyilatkozta Winkler Gyula.

Székely Ervin, politikai elemző szerint 50 – 50 százalék az esélye annak, hogy megszavazzák, illetve leszavazzák a Sargentini – jelentést. Az elemző szerint az alapkérdés továbbra is az, hogy mi indokolja ezt a megosztottságot. Székely Ervin azzal magyarázza, hogy az utóbbi időben a populista, erősen jobboldali, radikális pártok egymás után aratták győzelmeiket Európában. A konzervatív, mérsékelt pártok érzik ezt a veszélyt, hogy a saját választó bázisuktól fogják elvonni a populista pártok a szavazatokat, ezért úgy gondolják, hogy megálljt kell parancsolni ezeknek a pártoknak.

Riporter, Magyari Izabella

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink