A régióknak árt a munkaerőmigráció

A régiók közötti szakadékot mélyítené a munkaerőmigráció támogatása, véli Antal Árpád. Sepsiszentgyörgy polgármestere bírálta a kormány elfogadott jogszabályt, miszerint 12.500 lejes egyszeri támogatást kapnának azok, akiknek lakhelyük közelében nincs munkavállalási lehetőségük és lakhelyüktől 50 kilométernél nagyobb távolságra költöznek.

A szociológus végzettségű polgármester szerint a kormánynak inkább arra kellene ösztönözze a vállalkozókat, hogy azokban a régiókban telepedjenek le, ahol sok a munkaerő, mintsem, hogy az elvándorlást támogassák. „Ezzel Románia elsivatagosodásának folyamatát segítik elő, és kialakulhat a Latin-Amerikai modell, miszerint rossz életminőséget biztosító nagyvárosok jönnek létre, és köztük semmi”.

Antal Árpád rámutatott: Ausztriától nyugatra bizonyítottan jobb a falvakon élő emberek életminősége, mint a városon élőké. Az erőszakos iparosítás következménye az, hogy Romániában ez most nincs így. „Rossz döntés, olyan folyamatokra építeni a közpolitikákat, hogy a lakosság hagyja el szülőföldjét és költözzön faluról városra vagy egyik régióból a másikba”, véli Antal Árpád.

Forrás: Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink