A pénzügyminiszter szerint valótlan hírek terjednek a bérekről

2019-ben az egységes bértörvényben előírtaknak megfelelően nőnek a bérek a közszférában, szeptember 1-jétől 15 százalékkal emelkedik a nyugdíjpont értéke, és üdülési jegyeket is kapnak a közalkalmazottak, akárcsak idén – mondta tegnap este a pénzügyminiszter.

Eugen Teodorovici ezzel az Országos Börtönigazgatóság Szakszervezeti Szövetsége elnökének, Sorin Dumitraşcu-nak azon nyilatkozatára reagált, miszerint a kormány a közalkalmazotti bérek idén decemberi szinten való befagyasztásáról, valamint a vakációs jegyek megszüntetéséről szóló sürgősségi rendeletet készül elfogadni holnapi ülésén. A tárcavezető szerint ezek a hírek nem valósak. Az mondta, az a rendelettervezet, amelyről a szakszervezeti elnök beszél, évekkel ezelőtt hozott intézkedések érvényességi határidejének meghosszabbításáról szól, így a többi között arról is rendelkezik, hogy a túlórákat továbbra is szabadnapokkal fizessék.

Eugen Teodorovici hangsúlyozta, a rendeletet a jövő évi állami költségvetés tervezetével együtt fogadják el, vélhetően a jövő heti kormányülésen. Addig közvitára bocsátják, és a szakszervezetekkel is egyeztetnek róla. Az üdülési jegyekkel kapcsolatban a pénzügyminiszter hangsúlyozta: ezeket jövőre is megkapják a közalkalmazottak, akárcsak idén, 1.450 lej értékű utalványokban részesülnek.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink