A nők biztonságáért meneteltek

Több mint hatszáz személy vonult fel tegnap este Bukarestben az Együtt a nők biztonságáért című menetelésen, amelyen részt vettek többek között az Egyesült Államok, Németország, Franciaország, Finnország és Svédország nagykövetei is.

Andreea Bragă, a tüntetést szervező civil szervezet vezetője azt nyilatkozta: fel szeretnék hívni a figyelmet arra, hogy a nők jogai nincsenek tiszteletben tartva. Kifejtette: azt szeretnék, hogy nyomkövető elektronikus karperecet viseljenek azok, akik agresszíven viselkedtek a nőkkel, és minden megyében legyenek menhelyek, ahová szükség esetén elvonulhatnak az agressziónak kitett nők. Hozzátette: Tudomása szerint négy nőből egyet fizikai vagy szexuális agresszió ér ugyanakkor bíztató, hogy egyre többen jelentik ezt a rendőrségen.

Hans Klemm amerikai nagykövet úgy fogalmazott nagy felelősség hárul a közösségek vezetőire és az egyházakra, Cord Meier német nagykövet pedig kijelentette: egy olyan problémáról van szó, amely nem csak Romániára, hanem az egész világra jellemző.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

BABANAPLÓ

Live Video

Partnereink