A marosvásárhelyi sportklubok beperelik a prefektúrát

A négy marosvásárhelyi sportklub (a Maros Kosárlabdaklub, az ASA fotbalklub, az Egyetemi Sportklub, és a City’us) bejelentették, hogy beperelik a Prefektúra intézményét. A klubok azt nehezményezik, hogy Lucian Goga prefektus megtámadta a helyi tanács azon határozatát, miszerint a négy sportklubot közpénzekből finanszíroznák. Az egyetemi sportklub elnöke, dr. Constantin Copotoiu övön aluli ütésnek nevezte ezt a lépést, és azt mondta: ez a teljesítménysportot nagyon meg fogja viselni.

A Maros Kosárlabda Klub elnöke, Béres Lóránt furcsának tartja, hogy a prefektúra intézménye csak most, ennyi idő után, támadta meg a határozatot. Béres Lóránt szerint ez a két intézmény, a prefektúra és a városháza közötti ellentétet, harcot tükrözi, és a döntés nem feltétlenül ellenük irányul.

Az városi tanács RMDSz frakciója annak idején megszavazta a határozatot, hogy a négy sportklub támogatásban részesüljön. Bakos Levente városi tanácsost is megkérdeztük az ügyben, aki szintén úgy véli, hogy ez már politikai kérdés. Ez egy olyan játszma, szerinte, amit ő maga is csak a pálya széléről figyel. Nem érti, hogy mitől válhat törvénytelenné egyik-napról a másikra egy tíz éves múltra visszatekintő hagyomány. Hiszen az élsportot a városháza évek óta támogatja – véli Bakos Levente RMDSz tanácsos.

Amikor idén tavasszal arról döntött Marosvásárhely városi tanácsa, hogy a szóban forgó négy sportklubot közpénzekből támogatja, a Szabad Emberek Pártjának frakciója ezzel nem értett feltétlenül egyet. Mark Christian Hermann tanácsost is megkérdeztük, aki arra hivatkozott, hogy szerinte a városháza elhanyagolja a tömeg- illetve az iskolai sportot, ezzel szemben előnyben részesíti a teljesítménysportot. Szerinte más megyékben a sportklubok a támogatáshoz pályázás útján jutnak.

A prefektúra egyelőre nem kívánt nyilatkozni. Bódizs Edit összeállítása.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink