A mai világ „bűneit” felsoroló imával zárult a Via Crucis

Egyházi vezetők és civilek vitték a keresztet a világ számos térségének képviseletében a római Colosseumnál tartott keresztúton nagypéntek este, amelyet Ferenc pápa a mai világ “bűneit” felsoroló imával zárt le.

Agostino Vallini bíboros, a pápa római helynöke vitte elsőként a keresztet a Via Crucis keresztútján. Ezt követően több országból érkezett szerzetesek és világiak, majd az utolsó stációnál ismét Agostino Vallini bíboros vette át a kereszt vitelét.

A tizennégy állomáson elhangzott meditációk megírását az idén a pápa Anne-Marie Pelletier francia biblikus teológusra bízta. Ő az ötödik nő, aki a Colosseumnál elhangzó szöveget írta. A keresztút végén Ferenc pápa imát mondott, amelyben az elárult, megkínzott és keresztre feszített Jézushoz fordulva szégyennek nevezte, hogy a mai világban az élet része lett a pusztítás és az erőszak, nap, mint nap ártatlan nők, gyermekek és migránsok vérét ontják, etnikai hovatartozásukért vagy hitükért üldözik őket. Ferenc pápa kitért az egyház testét megsebző és botrányt keltő püspökökre és papokra is, akik szintén szégyenfoltjai a keresztény egyháznak. Hangsúlyozta, hogy az egyháznak az “emberiség sivatagjában kiáltó szónak” kell lennie.

Forrás: MTI
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

ZENÉS ÜZENETEK

Live Video

Partnereink