A kormány leváltását kezdeményezi a Mentsétek meg Romániát Szövetség

Az ellenzéki pártok erős bírálatot fogalmaztak meg a kormánnyal szemben a tegnap közzétett uniós jelentések kapcsán. A Mentsétek meg Romániát Szövetség a kormány lemondását kezdeményezi.

Az Európai Parlament és az Európai Bizottság is egyértelművé tette, hogy a kormány, valamint a Szociáldemokrata Párt – Liberálisok és Demokraták Szövetsége alkotta koalíció kívül helyezkedik minden európai értéken és elven, az EU működésének alapjául szolgáló szabályozáson – véli a Nemzeti Liberális Párt elnöke. A Népi Mozgalom Párt elnöke, Eugen Tomac képviselő szerint precedens nélküli a brüsszeli figyelmeztetés Románia számára, és azt jelzi, hogy a hatalom túllépte a piros vonalat.

A Mentsétek meg Romániát Szövetség elnöke, Dan Barna kijelentette, jelenleg Románia már egyértelműen Bulgária mögé került, és a következő lépés az lesz, hogy kikerül az Európai Unióból. Úgy vélik, ennek a kormánynak távoznia kell, ezért kérik a kabinet lemondását. Dan Barna hozzátette, pártja valószínűleg a következő napokban tárgyalni fog minden ellenzéki alakulattal a bizalmatlansági indítvány benyújtásáról.

Az államfő szerint Románia 11 évet lépett vissza

Románia 11 évet lépett vissza, az EU-hoz való csatlakozása előtti állapotába – jelentette ki Klaus Iohannis államfő.

Kifejtette, az Európai Parlament határozatában és az MCV-jelentésben körülbelül ugyanazok a dolgok jelennek meg. Hozzátette, a lehető legrosszabb módon hívta fel magára az ország a figyelmet az igazságügyi törvények és a büntető törvénykönyv többszörös változtatásával. Klaus Iohannis szerint közérthetővé kell tenni az MCV-jelentést és az EP határozatát, hogy mindenki megértse üzenetüket, miszerint Románia visszalépett 11 évvel ezelőtti, tehát az Európai Unióhoz való csatlakozása előtti állapotába.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink