A kormány épülete előtt tiltakoznak a módosítások ellen

Egyes hírforrások szerint több százan, más források szerint több tucatnyian tiltakoznak délután 2 óra óta a kormány épülete előtt az Adótörvénykönyv módosítása ellen, melynek során a munkáltatótól az alkalmazottra hárítanák a társadalombiztosítási hozzájárulás fizetését. A kabinet mai ülésének napirendjén szerepel ugyanakkor a jövedelemadó 16 százalékról 10 százalékra való csökkentése.

Ugyanakkor a kormány dönthet arról is, hogy 5,1 tized százalék helyett 3,75 század százalékos járulékot kell majd fizetni a nyugdíjalap második pillérébe. A közalkalmazottak kijelentették: csatlakozni fognak a szakszervezetek által bejelentett tiltakozó megmozdulásokhoz, mivel elégedetlenek azzal, hogy az „adóügyi forradalommal” jövő év január elsejétől 25 százalékkal csökkennek a bérek a közszférában.

A Győzelem téren zajló tüntetésen jelen van az Alfa Kartell Szakszervezeti Szövetség elnöke is, aki valószínűsítette, a jövőben arra számíthatnak a romániaiak, hogy fizetésük felét adók és illetékek törlesztésére kell hogy félretegyék. Bogdan Hossu elmondta, az érdekvédelem azt tervezi, a Nép Ügyvédjéhez fordul, hogy az Adótörvénykönyv módosításairól szóló kormányrendeletet támadja meg az Alktománybíróságon.

A szakszervezet felhívást intézett valamennyi állampolgárhoz, hogy vegyenek részt a mai, Győzelem téri tiltakozáson, mondjanak nemet az adóáthárításra, és kérjék a kormányt a rendelet visszavonására.

Forrás: Digi24/Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

MÚLTKERESŐ

Live Video

Partnereink