A kilövés helyett valós stratégiára lenne szükség

Adina Vălean európai parlamenti képviselő szerint elfogadhatatlan, hogy Romániában más megoldás hiányában kilövik a medvéket.

Az EP-képviselő ezzel a környezetvédelmi miniszter egy korábbi nyilatkozatára reagált, június elején ugyanis Graţiela Gavrilescu azt mondta, nem fog ódzkodni attól, hogy szükség esetén rendeletet adjon ki a medvék kilövésére. Hangsúlyozta: az Európai Bizottság idén egy olyan görögországi szervezetnek ítélte oda az egyik Natura 2000 Díjat, amely egy medvevédelmi tervvel pályázott, miután egy helyi közösség megtalálta a megfelelő megoldást arra, hogy problémamentesen együtt éljen a környékbeli medvékkel.

Adina Vălean azt mondta, hogy beszélt a témáról az Európai Bizottság illetékeseivel is, akik figyelmeztették Romániát, ne folyamodjon “extrém intézkedésekhez”, amíg nem dolgoz ki a medvepopuláció-kezeléséről szóló világos tervet. Gratiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter korábban közölte, hivatalosan több mint 6500 medvét tartanak számon Romániában, de egyes becslések szerint számuk két-háromezerrel is nagyobb lehet.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

RÁDIÓS RÉTES

Live Video

Partnereink