A katonai ügyészség vizsgálja ki a pénteki incidenseket

Augustin Lazăr legfőbb ügyész utasítására a legfőbb ügyészség keretében működő katonai ügyészség veszi át és vizsgálja ki a pénteki tüntetésen sorra került incidenseket és a csendőrség közbeavatkozási módját.

Az ügyészség közleménye szerint az ügyben jogsértő magatartás, hivatali hatalommal való visszaélés és hivatali gondatlanság miatt indult eljárás. Az idézett forrás szerint eddig 126 bűnügyi feljelentést regisztráltak és 74 személyt hallgattak ki. A bukaresti katonai ügyészség és a román csendőrség egymásnak ellentmondó nyilatkozatokat tett tegnap, egy ügyész részvételére vonatkozóan a pénteki tüntetéseken.

Ionel Corbu, a bukaresti katonai ügyészség főügyésze tegnap kijelentette, hogy egyetlen ügyész sem volt jelen péntek este a csendőrség parancsnoki központjában. Röviddel ezután a csendőrség egy közleményt adott ki, amelyben azt állította, hogy Bogdan Pîrlog katonai ügyész pénteken délután 5 órától másnap hajnali 4 óráig a helyszínen tartózkodott, és a csendőrség, a rendőrség, valamint a központi és helyi hatóságok képviselői mellett jelen volt a parancsnoki központban.

Forrás: Agerpres
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink