A hideggel magyarázzák a felújítási munkálatok késését

Műszaki indoklással pontosítottak a marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér javítási munkálatainak felfüggesztése kapcsán az érintett felek jelenlétében tartott tegnapi operatív gyűlésen.

A repülőtér felújítási munkálatainak felfüggesztését a hideg időszakkal hozták összefüggésbe. A vonatkozó műszaki szabályozások szerint a november 15. és március 15. közötti időszakban nagy valószínűséggel 90 százalék fölötti a hideg napok aránya. Fagypont alatti hőmérsékleten, túl magas nedvességtartalom mellett, esős idő vagy havazás esetén bizonyos munkálatokat nem lehet elvégezni – mondta a munkálatokat ellenőrző Sebastian Petercă.

A PORR Construct Kft képviselője, Bogdan Mărginean hozzátette, ha a jelenlegi időjárási körülmények között végzik el a munkálatokat, az ellentmondana a hatályos előírásoknak, és a műszaki tervben megszabott teljesítmény-mutatókat sem lehetne elérni. A Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc úgy nyilatkozott, azt szeretné, ha a repülőtér kifutópályája mielőbb elkészülne, de nem gyakorolhat nyomást a kivitelezőre, ha emiatt az nem tudja majd betartani teljes mértékben az érvényben lévő műszaki szabványokat.

Holnap a marosvásárhelyi Transilvania Repülőtér megmentéséért szerveznek tüntetést a megyeközpontban.

A délután 3 és 5 óra között zajló megmozdulásra a Maros megyei tanács épülete előtt kerül sor. A Facebook közösségi oldalon szerveződő akcióhoz csatlakozott személyek kérik a reptéri munkálatok azonnali újraindítását, valamint a pályahosszabbítás és a fejlesztések elkezdését. Felhívásukban kérik a gondok megoldására és a repülőtér fellendítésére alkalmatlan illetékeseknek a leváltását, a tüntetés szervezői a Maros megyei tanács elnökének valamint a Transilvania Repülőtér igazgatójának menesztését kérik.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink