A gyűlölveszeretõ és szeretvegyűlölő Ady Endre

Bogdán Zsolt  színművész Ady pódiumestje a Spectrum Színházban

A „…függök ezen a zord élet-párkányon” című versestet a kétszeres UNITER- és Jászai Mari-díjas, érdemes művész 2004-ben mutatta be a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és a Kolozsvári Állami Magyar Színház közös produkciójaként. Azóta töretlen sikerrel játssza, hazai és külhoni versszerető közönségnek is.

A pódiumest szerkesztõ-rendezõje Szugyiczky István, a Harag György társulat örökös tagja, aki az est szövegét Ady Endre verseibõl, naplórészleteiből, publicisztikáiból állította össze. Az előadás élhetõ közelségbe hozza Ady Endrét, a költőt és az embert egyaránt: „a mindiggyermek Ady Endre, a koravén Ady Endre, a szerelmes Ady Endre, a mámoros Ady Endre, a szenvedélyes Ady Endre, a művelt Ady Endre, gyűlölveszeretõ Ady Endre, a szeretvegyűlölő Ady Endre, a gyűlölveszeretett Ady Endre, a szeretvegyűlölt Ady Endre” – fogalamaz Visky András, a kolozsvári színház dramaturgja.

Bogdán Zsolt  színművész Ady pódiumestje a Spectrum Színházban szombat este 7 órától.

Jegyek a Spectrum Színház jegypénztárában (Rózsák tere 13 szám), hétköznapokon 8:30 és 11:30 óra között, telefonos helyfoglalás a 0744-301-875-ös számon, naponta 8:30 és 18:00 óra között, illetve online a https://www.biletmaster.ro

Bogdán Zsolt a KULTÚRPRESSZÓban Kányádi Orsolya és Kiss Dénes szerkesztésében:

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

NAPRAKÉSZ

Live Video

Partnereink