A gyertyák csonkig égnek a Spectrum Színházban

Spectrum A gyertyak Karp TataiKét 70-en túli idős embert kamasz lelkű suhancok vad szerelmével ruház fel Márai Sándor.

Henrik – Tatai Sándor, Nini – Mózes Erzsébet, Konrád – Kárp György és Krisztina – Márton Emőke-Katinka eljátsszák a Spectrum Színházban Kincses Elemér rendezésében.

Kincses szerint:  a nagy kihívás, úgy megmutatni halálosan nagy emberi érzelmeket, hogy az érzelgősségnek még az árnyéka se vetüljön rá. A rendező ezekkel a gondolatokkal ajánlja az előadást:

„Vezúv-Etna

Egy térben, régi tárgyak és zenék között, ül két öregember, a tábornok és a százados. Henrik és Konrád. Gyerekkoruk óta minden összeköti őket: iskola, hadsereg, szerelem.

Spectrum A gyertyak Karp KatalinAz előadás origója egy hol volt – hol nem volt szerelem. A nő neve, Krisztina. Két férfi, Henrik és Konrád imádják őt egy életen keresztül. A két öreg minimálisan cselekszik, de maximálisan érez. Két vulkán okád tüzet, a nyugalom látszólagos.

Henrikben és Konrádban egyazon hőfokon lángol a szenvedély több, mint negyven éve. Néha suttognak, néha ordítanak egymásra. Pattanásig feszül a húr, majdnem eljutnak a fizikai összecsapásig.

Márcsak a két öreg katona ballag át egy zöldellő mezőn. A gyönyörű zöld fű alatt taposóaknák rejtőzködnek. Nekem, mint rendezőnek nincs egyéb dolgom, mint ezeket a taposóaknákat megtalálni és meggyőzni a két színészt, hogy lépjenek rájuk bátran. Fölrepülnek a csillagokba, aztán vissza a földre. Mintha szerelmesek lennének. Azok.”

Spectrum A gyertyakBemutató szombaton este 7-től a marosvásárhelyi Spectrum Színházban.

Kincses Elemér rendező és Török Viola művészeti vezető a KULTÚRPRESSZÓban Kányádi Orsolya és Kiss Dénes szerkesztésében:

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink