A FIDESZ-KDNP szerezte meg a szavazatok többségét

A FIDESZ-KDNP szerezte meg a szavazatok többségét a tegnapi, magyarországi országgyűlési választásokon. Meglehet a kétharmad. A szavazatfeldolgozás nyomán tovább nőtt a FIDESZ-KDNP támogatottsága.

Az országos listákra leadott szavazatok 98,59 század százalékos feldolgozottságánál a pártlistákra leadott szavazatok 48,85 század százalékát szerezte meg a FIDESZ-KDNP. A második a Jobbik Magyarországért Mozgalom 19,35 század százalékkal. Harmadik az MSZP-PÁRBESZÉD 12,26 század százalékkal. Az LMP 6,88 század százalékot, a DK 5,54 század százalékot, a MOMENTUM 2,82 század százalékot, az MKKP 1,68 század százalékot, az EGYÜTT 0,64 század százalékot kapott.

A Nemzeti Választási Iroda valasztas.hu című weboldala alapján a FIDESZ-KDNP 134 országgyűlési mandátumot szerzett, ami 67,34 század százalékot jelent. A Jobbik 25 mandátummal, azaz 12,56 század százalékkal fog rendelkezni, az MSZP-PÁRBESZÉD 20 mandátuma 10,05 század százalékot összesít. A DK-nak 9 mandátum juthat, ami 4,52 század százalékot jelent, az LMP-nek 8 mandátummal 4,02 század százaléka van. Bekerül az Országgyűlésbe az EGYÜTT egy képviselője is, 1 mandátumot kap a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, ugyanakkor lesz egy független is.

Forrás: Hirado/MTI/valasztas.hu
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KULTÚRPRESSZÓ

Live Video

Partnereink