Győr – Vardar Skopje döntő lesz

Női kézilabda,  Bajnokok ligája, elődöntők

Audi ETO KC Győr – CSM Bukarest 26-20 (12-10)

Vardar Szkopje – Rostov-Don 25-19  (10-7)

A budapesti Papp László sportarénában a Győr  – Bukarest mérkőzéssel kezdődött el a nők kézilabda Bajnokok Ligája négyes döntője.  Az első elődöntő a tavalyi és a tanácskozói bajnokokat szegezte egymásnak.
A találkozó 3 győri góllal és egy-egy kihagyott hetessel indult. A CSM Bukarest nem tálalta az utat Kari Grimsbö kapujába és ez végig rányomta a bélyegét a román fővárosiak játékára. 10 és fél perc kellett az első bukaresti találathoz. A Győr folyamatosan tartotta a megalapozott három gólos előnyét, hiába küzdött a CSM, a szünetben is 2 góllal vezetett a címvédő.
A második játékrész is győri góllal indult,  aztán közel a negyed órához,  egyszer csak megrázta magát Per Johansson gárdája és Neagu valamint Kurtovic góljaival 16-nál utolérte a megtorpanó győrieket.  Ambros Martin, aki a román női válogatottnak is edzője,  hamar rendet teremtett a fejekben, Groot és Amorim gólja után Kiss Éva fogta meg Neagu hetesét, sőt Görbicz Anita újabb szélső gólja visszahozta a +3-at. Ekkor kezdett egyre jobban megroppanni a bukaresti együttes,  Neagu is egyre többet hibázott,  Groot büntetőjével néggyel is elhúzott az ETO és innen már nem volt visszaút: Győr idén is döntőt játszik, a CSM Bukarest a hatalmas csalódásként megélt bronzcsatára kényszerül.
Groot 7, Oftedal és Görbicz 5-5, Amorim 4 gólt szerzett, míg a másik oldalon Neagu 6 gólig jutott, de 16 kísérletre volt szüksége. Manea és Kurtovic 4-4 gólig jutott.
A találkozót követően mindkét edző a győriek kőkemény védelmét emelte ki. A győztes Ambros Martin szerint betartották a győriek a taktikai utasításokat és akkor sem estek össze,  amikor kiegyenlített a CSM.
Per Johansson, CSM Bukarest: – Egyszerűen nem találtuk a ritmusunkat, kontrákra készültünk, gyors ellentámadásokból gólt szerezni, ehhez képest egyet sem sikerült lőnünk. Rendkívül jól védekezett a Győr és még attól sem ijedt meg, amikor kiegyenlítettünk.  Ők akkor is játszották a játékukat, mi meg el kezdtünk kapkodni. Igaz Grimsbö ekkor nagyokat védett, ami elvette az önbizalmunkat.
Amorim, Oftedal és Broch is első sorban a csapatuk védekezését emelték ki, a másnapi döntőről pedig annyit mondtak, mindegy,  hogy ki lesz az ellenfél, mindenképp a regenerálódással foglalkoznak a második elődöntő végéig, utána az ellenfél nevének ismeretében fognak neki készülni.

A másik elődöntőben a Vardar Szkopje végig vezetve magabiztosan menetelt a döntőbe .

Vasárnap, május 13-án:

Bronzmérkőzés:

16:15  CSM Bukarest  – Rostov-Don

19:00 Audi ETO KC Győr – Vardar Szkopje 

Kádár Zoltán,  Budapest, Papp László Aréna

 

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink