A büntetőper még nem zárult le

Az idén nyáron – miniszteri rendelettel – megalapított II. Rákóczi Ferenc katolikus líceum és a korábbi, a tavaly megszüntetett katolikus iskola között nincs jogfolytonosság, annak ellenére, hogy a jelenlegi, a hivatalosan és törvényesen működő II. Rákóczi Ferenc teológiai líceumba többnyire azok a diákok iratkoztak be, akik a korábbi felekezeti iskolában kezdték el tanulmányaikat.

Ez a pontosítás azért lényeges, mert kisebb riadalmat keltett az a hír, miszerint szülőket és diákokat idéznek be a bíróságra. Az eljárás viszont nem a jelenlegi, hanem a korábbi iskolával kapcsolatos perhez tartozik.

Mint ismert tavaly – a Korrupcióellenes Ügyészség vádat emelt a korábbi iskola igazgatója és a megye volt főtanfelügyelője ellen. A Maros megyei Törvényszék múlt év decemberében semmisnek nyilvánította a vádemelés bizonyos iratait, a büntetőper azonban még nem zárult le. Ennek a pernek a részeként idéztek be most szülőket és diákokat, akiknek a törvényszék előtt is nyilatkozniuk kell: sértett/károsult feleknek tartják-e magukat avagy sem.

Zsigmond Imola szülő nyilatkozik, Erdei Edit-Zsuzsánna interjújában.

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Sztereotipp

Live Video

Partnereink