60 Maros megyei termelő mutatkozik be Marosvásárhelyen

A hazai agrár- és élelmiszeripari termékek napján holnap első alkalommal rendezik meg a Romániai élelmiszeripari termékek kiállítását és vásárát, Marosvásárhelyen.

Péter Ferenc, Maros megyei tanácselnök elmondta: a holnap délelőtt 10 órakor megnyíló kiállításon 60 Maros megyei termelő mutatkozik be termékeivel, a rendezvény célja pedig a helyi termelők és a hazai termékek népszerűsítése. A tanácselnök hozzátette a kiállításon bemutatkozó termelőkkel szakmai tanácskozást tartanak:

Kincses Sándor, a Maros Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Hatóság igazgatója hangsúlyozta: a tej-és húsipari termékek feldolgozása és a szükséges alapanyagok előállítása tekintetében Maros megye előkelő helyet foglal el országos viszonylatban.

Péter Ferenc, Maros megye Tanácsának elnöke a marosvásárhelyi sajtótájékoztatón bejelentette: újraalakult a Maros megyei Turisztikai Egyesület, amelynek fontos feladata lesz a megye kulturális értékeinek − köztük a sajátos helyi termékeknek, a helyi gasztronómiai különlegességeknek − hazai és nemzetközi megismertetése, népszerűsítése is.

Erdei Edit Zsuzsa összeállítását hallották

  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

HíRNEGYEDÓRA
JÓ REGGELT, ERDÉLY!

Live Video

Partnereink