50 tonna szeméttől szabadítottuk meg a Maros partját

Csaknem nyolcszázan vettek részt vasárnap a Marosvásárhelyi Rádió által kezdeményezett Maros-parti szemétszedésen, majdnem kétszer annyian tavaly.

A takarításnak köszönhetően a Maros part 5 kilométeres szakaszán 50 tonna szemét gyűlt össze, amelyet 4 kamionnal szállítottak el. A takarításban 2 ezer 300 szemetes zsákot használtak fel a résztvevők. Szász Attila a Marosvásárhelyi Rádió főszerkesztő helyettese szerint a mozgósítás nagyon hatékony volt. Mint fogalmazott az üzenet eljutott az emberekhez, egyre többen tudatosítják azt, hogy a környezetszennyezés komoly problémája a mai társadalomnak, és minél több embert foglalkoztat ez a kérdés, annál nagyobb az esély arra, hogy ezt sikerül megváltoztatni.

A kezdeményezés alkalmával tematikus rajzversenyt is szervezett a gyerekeknek a rádiónk, amelyre egy hét alatt 283 rajz érkezett a város és adáskörzetünk több településéről. A zsűri három fődíja mellett, több különdíjat is kiosztottak, a rajzverseny fő támogatója a Surtec vállalat volt, de a Gaga Rádió és Népújság is odaítélt egy-egy különdíjat.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

Live Video

Partnereink