Harmadszor is Székelyföldön a kosárlabda Román Kupa

A sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapat tegnap, nagyszerű hangulatú, izgalmas de eredményes mérkőzésen szerezte meg harmadik kupagyőzelmét.

A négynapos kupadöntő sorozat végén a Sepsi SIC a Szatmárnémeti ellen lépett pályára és 62-48 arányban győzte le a vendég csapatot. A kosárlabda tornának otthont adó Sepsi Aréna vasárnap este ismét zöld-fehérbe öltözött, mintegy 2500 lelkes és hangos háromszéki szurkoló biztatta kedvenc csapatát. Az összecsapás első negyedét a vendégcsapat irányította, majd a második negyed első felére tört meg a jég, néhány eredményes dobást követően megjött a sepsiszentgyörgyi kosaras lányok önbizalma és miután sikerült átvenni a vezetést már nem is engedték ki kezük közül az irányítást. A mérkőzés végét jelző sípszónál óriási örömünnep vette kezdetét a Sepsi Arénában.

A Román Kupa átvételekor pezsgővel locsolták meg a csapatot, amely a serleggel a kezébe felvonult a Székely Légió lelátójára, így köszönték meg, hogy a szurkolók 6. játékosként erőt adtak a csapatnak. Miután a szatmárnémeti csapat a pályán elveszítette a Román Kupát, a mérkőzést követően a zöld asztalnál próbálja megszerezni a serleget. A mérkőzést követően a szatmárnémeti csapat ügyvédje, Sergiu Gherdan beadvánnyal fordult a Román Kosárlabda Szövetséghez, amelyben arra hivatkozik, hogy a Sepsi SIC nem tartotta be azt a szabályt, amely megszabja, hogy hány amerikai és európai játékossal rendelkezhet egy csapat. A beadvány folyományára a későbbiekben visszatérünk.

Forrás: Marosvásárhelyi Rádió/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

JÓ REGGELT ERDÉLY!

Live Video

Partnereink