Pazar tűzijátékkal ért véget a 26. Szent György Napok

Pazar tűzijátékkal ért véget a 26. alkalommal megszervezett Szent György Napok. Az idei városünnep 40 helyszínen több mint 300 programot kínált.

A kultúrhéten klasszikus, dzsessz, blues és világzenei koncertek, színházi és báb előadások, író-olvasó találkozók, filmvetítések és képzőművészeti kiállítások közül válogathattak a sepsiszentgyörgyiek. A fesztiválhétvégén négy helyszínen voltak koncertek, a főtéri főszínpad mellett, a közösségi színpadon, a múzeumkertben és az ifjúsági udvarban.

A belvárost teljesen belakta a rendezvény, a kézművesek kínálták a portékáikat, volt mesterségbemutató, őstermelőknél lehetett kóstolgatni, könyvkereskedők is helyet kaptak, és a lacikonyhák tucatja kínálta a harapnivalót. Az Erzsébet Parkban a gyerekek játékos próbákat kiállva készültek fel arra, hogy legyőzzék a sárkányt. A városnapokon ünnepelték meg azt is, hogy a Sepsi-SIC női kosárcsapat megszerezte második bajnoki címét.

A városnapok egyik érdekes pillanata volt, amikor a titokzatos, maszkokban fellépő együttes, a Carla’s Dreams basszusgitárosa a koncerten megszólalt magyarul: „… magyar vagyok, székely vagyok, és ez a város az enyém, barátaim, családtagjaim vannak itt”, jelentett be.

A városnapok vasárnap este Bródy János hosszú műsorával ért véget. A Pálffy Tibor színművész ötletére a kezdőparádén megjelenő háromfejű sárkány újra feltűnt, füstöt és lángot okádva teherautón vonult a színpad elé, ahonnan Szent György lovag egy elhajított lándzsával legyőzte. Végül a közel félórás tűzijátékot a nemzetközi díjnyertes Pyro Events Team mutatta be.

Forrás: MVR/Kovács Zsolt
  • Kulcsszavak
  • Nincsenek kulcszsavak.

Hagyj üzenetet
A * jelölt mezők kitöltése kötelező*

Adatforgalom / Forgalmi jelentés

Most adásban

KONTRASZT

Live Video

Partnereink